Alles over jouw harige vriend

Een labradoodle leren pootje geven.

Het is niet alleen leuk om je hondje iets nieuws aan te leren, het is ook nog eens erg handig. Een labradoodle leren om een pootje geven is een van de makkelijkste trucjes dat je hem kunt leren. Wij leren dit labradoodle’s aan in slechts 5 stappen.

Een labradoodle leren pootje geven in 5 stappen.

  1. Laat je labradoodle eerst zitten. Kan hij dat nog niet? Leer hem dat dan volgens dit stappenplan. Pak vervolgens een snoepje, of iets lekkers voor je hond. Het is natuurlijk niet goed om je hondje veel snoepjes te geven. Probeer het eens klein te snijden? Zo kun je vaker oefenen met minder snoepjes.
  2. Houd het snoepje in een dichte hand, en laat je labradoodle aan je hand ruiken.
  3. Breng je dichte hand naar de zijkant van zijn hoofdje. Je labradoodle zal met zijn kopje je hand volgen. Een logische reactie van je hondje is om je hand te willen openen, dit doet hij met zijn pootje.
  4. Als hij dan zijn pootje gebruikt, geef je hem het commando. Gebruik een commando die je leuk vind, maar het is wel makkelijk om gewoon “poot” te gebruiken. Als je dit vaker doet, gaat je hondje dit commando en de actie aan elkaar koppelen.
  5. Doet hij het goed? Beloon hem! In het begin zal dit met een snoepje moeten. Probeer hier wel zo snel mogelijk mee te stoppen. Belonen met positieve energie werkt voor hondjes net zo goed, en het is een stuk gezonder.

Blijven herhalen

Herhaling is belangrijk tijdens het leren. Dit geldt voor mensen en honden. Doorloop deze stappen dus een aantal keer per dag. Het liefst elke dag tot hij het door heeft. Blijf dit ook doen, bijvoorbeeld als jullie gaan wandelen of als hij te eten krijgt. Hoe vaker hij zijn trucje doet, hoe beter hij naar het commando luistert.

Andere trucjes

Als je een hondje gaat trainen, is het leuk om hem zo veel mogelijk verschillende trucjes te leren. Ondanks dat het hele slimme beestjes zijn, is voor een labradoodle toch echt makkelijker om trucje voor trucje te leren. Geef hem dus gewoon de tijd. Wil je meer trucjes leren? Bekijk de leukste trucjes om je labradoodle aan te leren hier!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *