Alles over jouw harige vriend

Ik wil een labradoodle adopteren

Een hond adopteren geeft een geweldig gevoel. Zo’n beestje een nieuw thuis geven is een van de mooiste dingen die je kunt doen. Daarvoor zal je ook veel liefde terug krijgen van jouw nieuwe, harige vriend. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van het adopteren van een labradoodle. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De 3 voordelen van het adopteren van een labradoodle

 1. Een labradoodle is een prijzige hond. Wanneer je een hondje adopteert scheelt dit enorm in de aanschafkosten. Soms kost dit zelfs helemaal niets, al zal dat voor labradoodles helaas maar weinig voorkomen. Doorgaans kost de adoptie van een labradoodle maar de helft van een pup.  Lees hier meer over de kosten van een labradoodle.
 2. Een hondje dat ter adoptie wordt aangeboden, mist op dit moment iets in zijn of haar leven. Of dit nu een zorgzame baas is, of een fatsoenlijke leefomgeving. Hou er rekening mee dat deze labradoodle dus echt iets te kort is gekomen. En hier nu naar op zoek is. Als jij dit dat hondje wel kunt bieden zal hij dit je voor altijd dankbaar zijn.
 3. Meestal gaat het bij adoptie om een volwassen hond, of eentje die al zeker de kinderfase voorbij is. Veel mensen vinden het prettig dat de labradoodle dan al zindelijk is. Ook is deze al wat rustiger in huis dan een pup die alles nog moet ontdekken. Het maakt de overstap van geen, naar een hond in huis dus een stuk makkelijker.

De 3 nadelen van het adopteren van een labradoodle

 1. Wanneer je een labradoodle adopteert, is deze dus vaak al volwassen. Dit betekend dat je je hondje niet hebt zien opgroeien. Dit betekend niet dat je meer of minder van jouw labradoodle gaat houden, maar het is toch jammer.
 2. Een labradoodle wordt nooit zomaar ter adoptie aangeboden. Hou er dus ook rekening mee dat de hondjes die op deze manier worden aangeboden weinig tot geen opvoeding hebben gehad. Dit betekend niet dat het geen hele lieve hondjes kunnen zijn, maar het zou kunnen dat ze niet goed luisteren. Op latere leeftijd is het lastiger om een labradoodle nieuwe dingen te leren. Gelukkig niet onmogelijk! Laat dit je dus niet tegenhouden.
 3. Het grootste nadeel is dat het karakter van de hond als gevormd is. Dit heeft helaas niks met trainen te maken. Als een pup zijn hele leven al bij je is, weet hij precies wanneer je even wil knuffelen. En wanneer hij je even met rust moet laten. Dit “gevoel” kan dus misschien wel nooit komen.

Denk er goed over na of jij een labradoodle wilt adopteren. Zorg dat je je goed voorbereid door bijvoorbeeld dit boek te lezen. Ben je er over uit? Ga dan op zoek naar jou labradoodle, bijvoorbeel bij een fokker. Vaak zijn er hondjes die weer terug komen bij hun fokker. Is dat iets voor jou? We hebben een artikel geschreven over hoe jij een goede fokker kunt vinden.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 1. Hoi,
  We willen graag een labradoedel adopteren. Eerder hebben we 2 beagles geadopteerd, eentje is helaas niet meer. We hebben nu nog Tess, een beagle van 8 jaar. Zij heeft graag een vriendje of vriendinnetje.
  Hoop dat jullie ons kunnen helpen,
  Groetjes Liesbeth Driessen

 2. Wij willen graag een Labradoodle teefje adopteren om haar een geweldig leven te geven.
  Ze zal samenwonen met Luna onze eigen australian labradoodle, ze zoekt een maatje die wij haar heel graag gunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *