Alles over jouw harige vriend

Wil jij een labradoodle kopen?

Een labradoodle is een geweldig leuk hondenras. Het zijn slimme en sociale beestjes. Helaas zijn er veel mensen die dit inzien. De vraag naar een labradoodle is dus hoog. Deze hoge vraag brengt een aantal nadelen met zich mee. Broodfokkers proberen geld te verdienen aan het fokken van deze hondjes. Deze fokkers doen het dus niet omdat ze van de beestjes houden, maar puur omdat er geld valt te verdienen aan de handel in pups.

Gelukkig zijn er voldoende erkende fokkers die hun labradoodles met liefde verzorgen, en enkel andere gezinnen blij willen maken met een hondje. Deze fokkers doen er alles aan om een gezond gezinnetje labradoodles op te voeden. De ouders worden uitgebreid gecheckt op erfelijke afwijkingen, en er worden kosten nog moeite gespaard voor het opvoeden van de pups.

Voor je een Labradoodle koopt, moet je goed onderzoek doen. Lees hier of jij misschien allergisch bent. En lees hier hoe een labradoodle om gaat met kinderen.

Wat kost een labradoodle?

Een labradoodle pup kost tussen de €1.700,- en €2.200,-. Vaak moet je een aanbetaling doen om een pup te reserveren. Dit kost rond de €250,-. Dit bedrag gaat van de aanschafprijs van de pup af.

De kosten van een labradoodle kunnen flink verschillen. Het hangt er van af bij wat voor fokker jij je pup haalt. Ook kun je een labradoodle uit het asiel halen. Deze is dan al wat ouder, maar doorgaans maar de helft van de prijs van een pup. Let hierbij wel op dat je je beseft dat het karakter van zo’n hond al gevormd is. Het kunnen hele lieve hondjes zijn, maar deze hebben misschien een andere opvoeding gehad dan dat jij hem zou geven.

Hoe kies ik een fokker?

Het is belangrijk dat je een goede fokker kiest. Deze kan misschien iets duurder zijn, maar dan heb je de grootste kans op een gezond hondje. Een broodfokker is meestal iets goedkoper dan een erkende fokker. Daarom is het verleidelijk om voor de goedkope optie te gaan, maar onthoud: het verschil in kosten zal zich aan de dierenarts snel terugverdienen.

Als jij twijfelt tussen fokkers probeer dan zo veel mogelijk referenties te vinden. Een goede fokker zal niet aarzelen om zijn goede reputatie op deze manier aan te tonen. Vaak staan deze referenties ook op hun website vermeld. Is dit niet het geval? Vraag er dan zeker naar.

Als je serieus denkt over het aanschaffen van een pup, kun je vast vragen naar een koopcontact. Alle erkende fokkers sluiten deze af. Hierin staat vermeld wat jouw, maar vooral ook hun verplichtingen zijn.

Wij hebben contacten met verschillende fokkers, en helpen jou graag veder. Je kunt contact met ons opnemen als je het fijn vindt om in dit proces geholpen te worden. Wij maken een paar keer per jaar een lijstje van fokkers met goede referenties.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *