Alles over jouw harige vriend

Een labradoodle in een appartement

Het is verstandig om jezelf af te vragen of een hondje bij jou in huis gelukkig zal worden. Zeker wanneer je niet zo ruim woont. Zou een kleine ruimte een labradoodle ongelukkig maken? Gelukkig niet!

Een labradoodle heeft niet veel leefruimte nodig. Een mini labradoodle is nog geschikter voor het leven in kleinere huishoudens. Het is voor een labradoodle veel belangrijker dat hij of zij voldoende aandacht krijgt, en lekker kan spelen. Ga dus ook vooral lekker wandelen met jouw hondje.

Een labradoodle is een erg sociaal beestje. Het maakt daarom niet uit hoe veel kamers jouw huis heeft, of hoe groot de tuin is. Zijn favoriete plekje is toch echt: naast jou op de bank. Een labradoodle kan dus zeker gelukkig worden in een appartement.

Waar moet ik rekening mee houden?

  • Het belangrijkste wat je eerst duidelijk moet weten, is of er in jou appartementencomplex honden zijn toegestaan. Er zijn in Nederland veel gebouwen waar deze niet zijn toegestaan. Als dit verbod geldt, houd het hele feest snel op.
  • Denk aan de buren. In een appartement zijn de buren vaak dichtbij. Zorg er voor dat jouw labradoodle goed weet wat wel en niet mag binnen. Leer het blaffen daarom zo snel mogelijk af. Hij kan buiten zijn energie kwijt.
  • Het kost tijd om zindelijk te worden. Neem de tijd om hem te leren waar hij zijn behoefte kan doen. Zorg er voor dat een per ongelukkige boodschap geen overlast veroorzaakt in het complex. Hou het netjes, en zorg dat je goed duidelijk maakt dat dit niet de bedoeling is.

Wat heb ik nodig in mijn appartement?

In een kleinere leefruimte is het soms moeilijk om wat tijd voor jezelf te nemen. Toch is dit wel belangrijk. We raden je dus echt aan om, zeker in het begin, een bench aan te schaffen. Zo kun je in een kleine ruimte je hondje vanaf het begin aanleren dat er ook momenten zijn dat hij even geen aandacht zal krijgen, bijvoorbeeld tijdens het eten. Ook is het fijn voor een labradoodle om een eigen plekje te hebben. Zodra hij dit geleerd heeft kan de bench worden omgewisseld voor een mand. Lees hier welke mand wij aanraden.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *