Alles over jouw harige vriend

Kinderen met een labradoodle

Een gezin dat twijfelt om een hond te nemen, hoeft niet terughoudend te zijn. De labradoodle biedt namelijk alles wat ze zoeken. Een zacht karakter, speels en een slim koppie. Dit laatste is voor de omgang met kinderen erg belangrijk. Labradoodles voelen de emoties van mensen goed aan, daarom worden ze ook vaak gebruikt als therapiehonden. Een labradoodle kan goed inschatten of een kind gewoon even met de hond wil spelen, of wanneer een kind even niet gestoord wilt worden.

Kinderen kunnen soms onhandig uit de hoek komen. Het kan voorkomen dat ze een hondje pijn doen. Gelukkig hoef je bij een labradoodle niet bang te zijn dat dit andersom gebeurt. Het zijn namelijk echte roedel dieren, die hun baasjes als familie zien. De sociale aard van het beestje helpt enorm in de omgang, vooral met kinderen.

Kan ik een labradoodle alleen laten met mijn kinderen?

Ondanks dat een labradoodle zo geschikt is, is het onverstandig om kinderen alleen te laten met een hond. Het blijven toch dieren. En die doen nou eenmaal niet altijd wat je verwacht. Een kind kan zelf de hond namelijk moeilijker commando’s geven wanneer er geen ouder (die in de hondenwereld boven aan de rang staat) aanwezig is.

Het is verstandig om een kind vroeg aan te leren wanneer de hond geen aandacht wil. Als hij aan het eten is, is het natuurlijk onverstandig om hem bij het eten weg te trekken. Ook als het hondje ligt te slapen, wordt hij een beetje versuft wakker. Hij kan dan anders reageren dan normaal. Gelukkig zijn labradoodles hele goed gehumeurde hondjes, en vergeten ze zulken foutjes erg snel.

Een labradoodle en een Baby

Het is goed om te weten dat de labradoodle de wereld ziet in rangorde. Het baasje staat bovenaan. Daarom luistert het hondje als je iets van hem wilt. Dit is niet het geval met baby’s en hele kleine kinderen. Hoewel een labradoodle een baby niet snel kwaad zal doen, staat de baby in de ogen van jouw hondje altijd lager in rangorde. Het zal dus voor kinderen ook lastiger zijn om de hond te laten gehoorzamen en nieuwe trucjes te leren.

Ook baby’s kunnen symptomen krijgen van een hondenallergie. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Lees je dus goed in over hondenallergie bij labradoodles.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *