Alles over jouw harige vriend

Is een labradoodle altijd hypoallergeen?

Vaak denken mensen dat alle labradoodle hypoallergeen zijn. Dit is helaas niet het geval. De labradoodle heeft een unieke vacht. De haartjes van deze honden zitten erg dicht op elkaar, waardoor de hond niet veel haren verliest. Deze blijven namelijk hangen in deze dichte vacht. Om deze rede is het belangrijk om vaak je hondje te borstelen.

Het is belangrijk om te weten dat mensen niet allergisch zijn voor de haartjes zelf, maar voor de huidschilfertjes die aan deze haartjes blijven hangen. De labradoodle verliest over het algemeen al een stuk minder haar dan andere hondenrassen. Als jou labradoodle een curly vacht heeft, zullen de haartjes het best blijven hangen. Als je twijfelt, is dit voor jou de optie met de meeste kans om geen allergische reactie te krijgen. Hoe meer de vacht op het type fleece lijkt, hoe meer haartjes de hond zal verliezen.

Voor veel mensen is deze eigenschap voldoende om geen allergische reacties te krijgen van een labradoodle. Er zijn ook mensen die allergisch zijn voor de eiwitten in het speeksel van de hond. Deze eiwitten heeft de labradoodle ook, en dit kan dus een allergische reactie geven.

Wat zijn honden allergie symptomen?

Hier lees je een aantal symptomen die je zou kunnen krijgen. Niet iedereen krijgt deze, en niet iedereen krijgt ze allemaal. Het kan per persoon verschillen waar je wel of geen last van krijgt in de buurt van een hond.

  • Uitslag na het aanraken van een hondje. Dit kan erg jeuken
  • Niezen
  • Een loopneus
  • Geïrriteerde ogen
  • Een benauwd gevoel, dit komt gelukkig maar weinig voor
Hoe weet ik of ik allergisch ben voor een labradoodle?

De beste manier om dit te weten te komen is door simpelweg langs te gaan bij een labradoodle. Veel fokkers vinden dit normaal gesproken geen probleem. Ook kun je bij vrienden langs gaan, alleen moet je hier wel opletten. Als je langs gaat bij een fokker weet je al welk hondje het zal worden. Je weet dus al hoeveel procent poedel, en hoeveel procent labrador het hondje is. Deze percentages spelen een rol in hoe veel een hondje verhaard. Het kan dus voorkomen dat jij van de ene labradoodle een snotneus krijgt, en van een andere niet.

Moet ik bang zijn dat ik allergisch ben?

Nee! De meeste mensen die allergisch zijn voor andere hondenrassen kunnen de labradoodle goed verdragen. Zo goed zelfs, dat zij nooit symptomen vertonen. Ga dus vooral een keer kijken! Was en borstel je allergie vriendelijke hondje goed. Op deze manier hou je de kans op symptomen het laagst.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *