Alles over jouw harige vriend

Een labradoodle trimmen

De bijzondere vacht van een labradoodle heeft een heleboel positieve eigenschappen. Een van die eigenschappen is dat de hond erg allergievriendelijk is, meer daarover lees je hier. Een labradoodle heeft een vacht waarin de haartjes erg dicht op elkaar zitten. Hij verliest weinig haartjes omdat deze in de dikke vacht blijven hangen. Het is dus belangrijk dat je je labradoodle goed borsteld. Hoe langer de vacht wordt, hoe meer haartjes blijven hangen en hoe meer klitten jouw hondje krijgt. Een labradoodle wordt hier ongelukkig van. Daarnaast krijgt een labradoodle het te warm, en kan hij jeuk krijgen. Hij vindt het zelf dus ook fijn om getrimd te worden!

Labradoodle zelf trimmen of naar de kapper?

Sommige vinden een kapper te duur. Dit is gelukkig geen enkel probleem! Er is voor een betaalbare prijs goede apparatuur te vinden om dit zelf te doen. Hoewel een honden-kapper uw hond er waarschijnlijk beter uit laat zien, wordt uw hondje van beide knipbeurten even gelukkig. Als u het zelf gaat proberen, zorg dat u uw hond eerst uitgebreid borstelt, neem hier de tijd voor. Het is het makkelijkste om uw hondje nat te maken. Op deze manier spoelt u de geschoren haren makkelijk weg, en ziet u goed waar u bent gebleven. Pas vooral op als u scheert langs de oortjes en langs de staart. U kunt deze ook overslaan en met een schaartje bijknippen.

De kosten van een hondenkapper

Elke stad heeft wel een hondenkapper of een trimsalon. De kosten van een trim beurt voor een labradoodle liggen rond de €50,-. Een grote hond kost iets meer, en een kleine iets minder.

Een goede hondenkapper kan jouw hondje er precies uit laten zien zoals jij dat wilt. Elk baasje wil zijn hond anders geknipt. De een wil hem helemaal kort, de ander wil het wat langer houden. Neem dus altijd een voorbeeld foto mee, dan weet je zeker dat hij er weer tip top bij loopt, naar jou wensen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *