Alles over jouw harige vriend

Een labradoodle leren zitten.

Het is niet alleen leuk om je hondje iets nieuws aan te leren, het is ook nog eens erg handig. Een labradoodle leren zitten is waarschijnlijk het makkelijkste trucje dat je hem kunt leren. Wij leren dit labradoodle’s aan in slechts 5 stappen.

Een labradoodle leren zitten in 5 stappen.

  1. Pak een snoepje, of iets lekkers voor je hond. Het is natuurlijk niet goed om je hondje veel snoepjes te geven. Probeer het eens klein te snijden? Zo kun je vaker oefenen met minder snoepjes.
  2. Houd het snoepje in een dichte hand, en laat je labradoodle aan je hand ruiken.
  3. Til je hand op. De labradoodle zal met zijn kopje je hand volgen. Omdat zijn hoofd omhoog gaat, gaat zijn kont naar beneden. Gaat hij nog niet zitten? Zorg dat hij echt omhoog moet kijken. Houd het snoepje omhoog tot hij gaat zitten.
  4. Als hij dan gaat zitten, geef je hem het commando. Gebruik een commando die je leuk vind, maar het is wel makkelijk om gewoon “zit” te gebruiken. Als je dit vaker roept als hij gaat zitten, koppelt jouw hond het commando en de actie aan elkaar.
  5. Doet hij het goed? Beloon hem! In het begin zal dit met een snoepje moeten. Probeer dit zo snel mogelijk weg te doen. Belonen met positieve energie werkt voor hondjes net zo goed, en het is een stuk gezonder.

Blijven herhalen

Herhaling is belangrijk tijdens het leren. Dit geldt voor mensen en honden. Doorloop deze stappen dus een aantal keer per dag. Het liefst elke dag tot hij het door heeft. Blijf dit ook doen, bijvoorbeeld als jullie gaan wandelen of als hij te eten krijgt. Hoe vaker hij zijn trucje doet, hoe beter hij naar het commando luistert.

Als je een hondje gaat trainen, is het leuk om hem zo veel mogelijk verschillende trucjes te leren. Ondanks dat het hele slimme beestjes zijn, is voor een labradoodle toch echt makkelijker om trucje voor trucje te leren. Geef hem dus gewoon de tijd.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *