Alles over jouw harige vriend

Een labradoodle leren alleen te zijn.

Het is voor labradoodle moeilijk om alleen te zijn. Het zijn hele sociale beestjes die het liefst altijd iemand om zich heen hebben. Het is belangrijk om het op een jonge leeftijd al te leren om alleen te zijn. Hoe ouder jouw labradoodle is als hij voor het eerst alleen moet zijn, hoe moeilijker hij het er mee zal hebben.

5 tips om jouw labradoodle te leren om alleen te zijn.

  1. Het is goed voor een pup om af en toe alleen te zijn. Laat hem vast wennen aan de rust in een kamer. Hij zal zeker in het begin wat onrustig zijn, maar dat gaat vanzelf over. Doe dit een paar keer per week als hij tussen de 3 en 6 maanden oud is. Voor ongeveer 10/15 minuten per keer.
  2. Zorg dat je je labradoodle voldoende aandacht geeft als je weg gaat. Als hij in een goed humeur wordt achter gelaten, houd hij dit vast. Denk maar zo: Als je het leuk hebt, vliegt de tijd. Dat geldt ook voor jouw labradoodle.
  3. Geef hem niet het gevoel dat hij alleen is. Denk bijvoorbeeld aan een radio of een tv. Door deze aan te zetten is het verschil tussen een gezellig huishouden en een kille woonkamer een stuk kleiner. Ook kunnen speeltjes helpen, vooral als ze geluid maken.
  4. Geef hem het vertrouwen dat je terug komt. Als je elke middag om vijf uur thuis komt, zal hij onrustig worden wanneer je een keer pas om zeven uur thuis komt. Het is voor jouw hondje fijn om een vast ritme van de dag te hebben.
  5. Bestudeer het gedrag van je hondje als hij alleen is. We hebben een appart artikel geschreven over hoe je dat het beste kunt doen. Dat lees je hier.

Blijven herhalen

Herhaling is belangrijk tijdens het leren. Dit geldt voor mensen en honden. Gebruik deze tips, en oefen vaak met je hondje. Hoe vaker jouw hondje alleen is, hoe makkelijker het voor jou en je labradoodle wordt.

Een labradoodle is het liefst in gezelschap van andere. Als je hem vaak alleen moet laten, is een labradoodle dan wel het beste hondje voor jouw huishouden? Lees hier “Kan een labradoodle goed alleen zijn?“.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *