Alles over jouw harige vriend

Dus je hebt de beslissing genomen dat jouw nieuwe vriendje een labradoodle wordt? Dat is een hele goede keuze. Het zijn een van de liefste, speelse en betrouwbaarste hondjes die je kunt kiezen. Er zijn alleen verschillende soorten labradoodle’s. Welke past bij jou?

Wanneer we kijken naar het formaat van de hondje, wordt er onderscheid gemaakt tussen drie groepen. De mini, medium en standaard labradoodle.

Hoe groot wordt een labradoodle?

  • De mini labradoodle: tussen de 30 en 45 cm
  • De medium labradoodle: Tussen de 45 en 55 cm
  • De standaard labradoodle: tussen de 55 en 65 cm

Deze maten die worden gebruikt om het hondje op te meten is altijd de hoogte van de schouders. Dit heet de schofthoogte. Het hondje is dus eigenlijk iets groter, omdat het hoofdje niet mee telt.

Het gewicht van een labradoodle

Ook verschild natuurlijk het gewicht van de soorten labradoodles. Een mini labradoodle weegt gemiddeld 10 Kg, de medium labradoodle 18 Kg en de standaard labradoodle weegt gemiddeled 30 Kg. Deze gewichten zijn van volwassen hondjes, pups wegen uiteraard minder.

De medium labradoodle is op dit moment de populairste labradoodle in Nederland. Al wordt de mini labradoodle steeds vaker gekozen. De rede dat er in Nederland minder standaard labradoodles voorkomen is de hoeveelheid ruimte die de beestjes nodig hebben. De mini labradoodle is geschikt voor kleine huishoudens. Ook hoeven ze maar elke minuten per dag uit gelaten te worden. Lees hier hoe vaak jouw hondje uit moet.

Karakter eigenschappen

Het grootste verschil tussen de mini en medium labradoodle is dus het formaat. Maar is dit het enige verschil? De mini labradoodle heeft heeft vrijwel het zelfde karakter als de andere soorten. De mini labradoodle is wat sneller moe, en is iets meer een binnen hondje. Hoewel alle soorten geschikt zijn om bij kleine kinderen te houden, wordt de mini het vaakst gekozen.

Elke soort labradoodle houdt van water, al springt de medium labradoodle er een stuk sneller in dan de meeste mini labradoodles. Hieruit blijkt wel dat de medium wat avontuurlijker is aangelegd dan de mini. Aan de andere kant kan de mini labradoodle wat ondeugender uit de hoek komen. Zo hebben ze elke dus toch hun kleine verschillen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *