Alles over jouw harige vriend

Een labradoodle kan veel verschillende kleuren hebben. Maar welke kleuren zijn er nu allemaal? Vaak kun je aan de ouders al wel zien welke kleur de pups worden. Een zwarte moeder en een zwarte vader hebben natuurlijk de grootste kans op zwarte puppy’s. Al hoeft dit niet altijd het geval te zijn, er zijn uitzonderingen!

Labradoodles kun je opdelen in twee categorieën. Een effen kleur, of meerkleurig. Een effen kleur labradoodle betekend dat de vacht slechts één kleur heeft. Het beestje is dan bijvoorbeeld helemaal zwart, wit of bruin. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden zoals karamel of grijs, maar het gaat er om dat het slechts een kleur is. De meerkleurige labradoodle hebben vlekken. Wij hebben een meerkleurige labradoodle. Charlie is zwart, en heeft een witte buik. Toen hij net uit zijn nestje kwam had hij ook nog witte pootjes, maar dit is ondertussen weggetrokken. Het kan dus goed zijn dat een vacht nog verkleurd als het hondje ouder wordt. Bij de lichtere kleuren is de kans groter dat hij nog gaat verkleuren. Dit betekend niet dat een witte labradoodle nog zwart gaat worden, maar de kans dat deze grijs wordt is groter dan bij een zwart hondje.

Labradoodle charlie
Charlie is zwart, en heeft een wit buikje

Welke kleuren Labradoodles zijn er?

De meest voorkomende kleuren bij Labradoodles zijn;

  • Zwart
  • Bruin
  • Wit
  • Karamel
  • Crème
  • goud
  • grijs

Tegenwoordig is de karamel labradoodle erg populair. Deze zijn dan ook lastig te vinden. Hoewel dit een hele mooie kleur is, denk er aan: de kleur zegt niets over het karakter van het beestje! lees hier meer over het karakter van de labradoodle.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *